Bahan-Bahan
4 keping Dada ayam (dibuang tulang dan kulit)
2 sudu makan Serbuk lada hitam
1 biji Buah Mangga - dihiris
398 ml Santan kelapa
2 sudu makan Pes kari
2 batang Serai dihiris
2 sudu makan Air perahan limau
2 sudu makan Kulit limau - yang telah diparut
2 sudu makan Minyak zaitun
Cara Cara
1. Perapkan ayam bersama serbuk lada hitam dan garam
2. Letakkan buah mangga di atas ayam.
3. Campurkan santan, pes kari, kulit serai, kulit limau dan air perahan limau. Dibiarkan lebih kurang ½ jam. 4. Bakar atau kukus ayam selama 20 minit
2 ulasan:
salam..kak fida suri dah link kan..tapi nape tak boleh yer..huhu..tak per nnti suri akan tgok apa yang silapnya diblog suri..
Suri....dah ok kan...
Catat Ulasan